top of page

Het heden is de gouden poort

Van moment tot moment

Ik wil je uitdagen je niet langer bezig te houden met gebeurtenissen in een andere tijd en ruimte, maar alert te blijven op wat er in het hier en nu gebeurt. Het leven is een grote oceaan waarin je kunt spelen, mits je al je oordelen, je voorkeuren en je gehechtheid aan de details van je langetermijnplannen laat varen.

Wees open voor wat er op je pad komt op het moment dat het komt. Als je valt, fouten maakt, blunders begaat dan sta je gewoon weer op en lach er dan hartelijk om en ga verder.

Het verleden bestaat niet meer en de toekomst moet nog komen. Ze bewegen beide in een richting die niet bestaat.

Het enige wat we kunnen doen is bestaan en leven van moment tot moment. Omdat het enige wat er bestaat is het hier en nu. Als je in het geheel in het hier en nu bent dan is alles vol. Wat je bui ook is en waar je ook bent.

In onze gedachten kunnen we ons focussen op het verleden of de toekomst. Het is al een film die in je hoofd afspeelt. Wanneer de film belangrijker word dan het heden, dan zitten we verstrikt in emotionele bagage. We blijven vasthouden aan de film. We hebben er een soort god van gemaakt waar we naar moeten luisteren. We projecteren het op de omgeving en maken op basis daarvan conclusies en vergelijkingen.

Het heeft alleen weinig met de realiteit te maken. De enige realiteit die er bestaat is het hier en nu. Dat is de enige werkelijke richting die je op kan gaan.

In het hier en nu kunnen we nieuwe besluiten maken. Nieuwe wegen in slaan. Nieuwe gewoontes beginnen. In het hier en nu is alles mogelijk. In het hier en nu ben je vrij, ongeacht je omstandigheden.

Het hier en nu is de gouden poort naar een ander leven. Naar vrijheid. Je kunt alleen in het hier en nu zijn zonder ambities, zonder verlangen naar macht, geld, aanzien, prestaties.. want al deze ambities leiden je naar de toekomst.

Als je in het heden wilt leven dan is er geen denken, maar kijken.. echt kijken en zijn waar je bent. Dan ga je de poort binnen. De ervaring komt toch wel, maar die kan je niet van te voren maken of bedenken. Je kan hem dus alleen beleven.

Er zijn vele wegen naar Rome, je kan je dus gewoon helemaal focussen op het hier en nu, dan ben je er al.

Als je de emotionele bagage/film voor eens en altijd wilt opruimen, kom dan eens langs voor een intake gesprek of boek een VIP-coaching sessie.

Dan trekken we hem met de wortel en al eruit, zodat je vanzelf makkelijk in het hier en nu terecht komt.

Stay Up-To-Date with New Posts

Search By Tags

bottom of page