top of page

REFERENTIES

Wat mensen die een traject hebben gevolgd zeggen over Eclectic Mindset.

“Ik heb ontzettend veel gehad aan de sessies met Jasmijn. Door mijn verleden had ik bepaalde trauma’s en een heel negatief zelfbeeld, ik vond mezelf niets waard en voelde me altijd eenzaam. Stap voor stap hebben we al het verdriet in mij afgebroken. In de eerste sessie al, had ze binnen 10 minuten de kern van mijn problemen te pakken. Ik weet nog hoe verbaasd en tegelijkertijd opgelucht ik was. Ik had voordat ik bij Jasmijn kwam al jarenlange therapieën achter de rug bij andere psychologen, maar de pijn en het verdriet bleef. De coaching van Jasmijn was anders. 

 

Zij gaat direct naar de kern van de pijn en helpt je dit te begrijpen en te verwerken. Voor het eerst had ik het gevoel dat iemand me begreep en dat mijn pijn en verdriet er gewoon mochten zijn. Dat was heel waardevol voor mij. Door iedere keer opdrachten te doen, tijdens de sessies, en zelf thuis, is het me steeds beter gelukt mijn verleden te verwerken en mijzelf te accepteren zoals ik ben. Ik ben steeds meer van mezelf gaan houden, het is alsof iemand een zware deken van m’n schouders afgehaald heeft en ik eindelijk, na al die tijd, de zon kan zien.”​

  • Claudia, 34

Anchor 3

Twee woorden die het traject voor mij omschrijven zijn 'uniek' en 'onbetaalbaar'. Het is uniek, omdat Jasmijn geheel op haar eigen wijze te werk gaat. Ik zou niet weten waar ik dit anders had moeten zoeken. Het is onbetaalbaar omdat al het geld ter wereld je niet beter gaat laten voelen als je deze dingen niet op een rijtje hebt. En als je dit wel voor elkaar hebt, kun je je goed voelen met weinig of geen materieel bezit. 

 

Zes maanden geleden brachten conflicterende gedachten mij angst, pijn, besluiteloosheid en frustratie. Ik weerhield mezelf van ontspanning door heel veel zooi uit mijn verleden en belemmerende overtuigingen vast te houden. Het waren gedragspatronen uit mijn jeugd die ik ooit heb gebruikt om te overleven, maar die nu eigenlijk alleen maar in de weg stonden.

 

Om hier uit te komen heb ik moeten leren om naar mezelf te luisteren. Naar mijn intuïtie, die stem in mijn hoofd die in elk gegeven situatie weet wat goed voor me is. Hoe beter ik naar mezelf kan luisteren, hoe meer ik mezelf durf te vertrouwen. Ik heb daardoor meer moed gekregen om moeilijke beslissingen te maken. Beslissingen die op de korte termijn misschien oncomfortabel zijn, maar die me op de lange termijn dichterbij brengen naar mijn eigen waarheid. Waar ik thuis hoor. 

 

Jasmijn heeft me hier dus mee geholpen. Ze heeft dit op een hoogst persoonlijke en liefdevolle manier gedaan, waardoor ik me open heb kunnen stellen en me helemaal heb kunnen overgeven aan het proces.

 

Voordat ik de keuze kon maken om een traject bij haar te volgen moest ik eerst geloven dat mijn leven waardevol genoeg was om in te investeren. Als ik nu terugkijk, ben ik blij dat ik over die twijfel heen kon stappen. Het klinkt misschien als een cliché, maar het is waar: een investering in jezelf is de beste investering die je kunt doen. Door minder afhankelijk te worden van mijn omstandigheden kan ik nu beginnen met genieten van mijn leven, in plaats van werken naar een denkbeeldig moment in de toekomst wanneer ik ‘alles heb’ en me ‘helemaal gelukkig voel’. Dat moment is een illusie. Geluk begint bij mezelf, ik hebt er niks voor nodig. Ik bespaar mezelf veel tijd en energie door te stoppen met geluk zoeken buiten mezelf.

 

Door naar de kern van mijn issues te gaan heb ik troep daadwerkelijk kunnen opruimen. Dit brengt positieve verandering teweeg in alle delen van mijn leven; mijn huwelijk, mijn gezondheid, mijn bedrijf, mijn financiën en familie relaties.

 

Dit hele ding is eigenlijk niet zo ingewikkeld, maar je moet er wel voor willen gaan. Als je er klaar voor bent om naar jezelf te kijken, dan is er in mijn optiek geen betere plek voor om het te doen dan in een coachingstraject van Jasmijn.

  • Sean, 28

Toen ik Jasmijn ontmoette was erg op zoek naar wat ik wilde in mijn leven. Wilde ik een studie doen, wat voor man zou ik willen en moet ik opzoek naar een ander baan, waren vragen waar ik constant mee bezig was. Al de dingen die mij blij maakte en waar ik passie voor had werden ondergesneeuwd door al die andere gedachtes die in mijn hoofd bleven rondspoken. 

 

Met haar positiviteit, passie voor coachen en enthousiastme (die zeer aanstekelijk is) gingen we de uitdaging aan. Jasmijn stelde per sessie een aantal oefeningen voor en onder haar deskundige begeleiding waren deze zeer effectief. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en stelde me open voor het 'onverwachte'. In plaats van alles proberen te plannen en te zoeken naar verandering, ben ik er nu op gerust dat ik het juiste pad ingeslagen ben.

Haar kijk op het dagelijkse leven en gebeurtenissen zijn zeer verrassend en hebben mijn ogen geopend. 

 

Meer zelfvertrouwen, een positievere kijk op het leven en meer rust, dat heeft Jasmijn door de coachingssessies aan mij gegeven. En daarvoor ben ik haar erg dankbaar. 

Guusje Smit, 35 jaar

Anchor 1

“Toen ik met mijn interne crisis aanschoof bij Jasmijn voor een proefsessie, had ik niet al te hoge verwachtingen.  Tegenwoordig zijn er zoveel zelfbenoemde life- en loopbaancoaches. Maar vele inspirerende en motiverende sessies volgden. Niet alleen als persoon is Jasmijn erg leuk (lief, open, creatief, enthousiast) maar ze is ook echt een goede coach.  Ze heeft veel wijsheid en inzicht maar is ook heel theoretisch onderlegd. Ze heeft ervoor gestudeerd en dat merk je. Ik zie Jasmijn echt als een cadeautje in mijn leven. Ik heb er echt veel aan gehad en de dingen die ik van haar geleerd heb komen regelmatig nog van pas.”

  • Lieneke, 32

Ik ontmoette Jasmijn op een punt in mijn leven waarin ik mij erg onstabiel voelde. Ik had last van overspannenheidsklachten, rusteloosheid en een diep onzeker gevoel waardoor ik continu bevestiging zocht bij anderen. Ik zat al een tijd met mijzelf in de knoop en had meerdere gesprekken gehad bij twee psychologen. Hier kon ik niet uit halen wat ik nodig had. Bij Jasmijn voelde ik mij direct op mijn gemak, ze is warm en liefdevol en durft tegelijkertijd confronterend te zijn. Ik heb geleerd voor mijzelf te kiezen en te staan voor wat ik wil in het leven en belangrijk vind. Het heeft ervoor gezorgd dat ik pijn vanuit het verleden heb kunnen verwerken, waardoor ik veel meer rust ervaar. Ik voel mij krachtiger, stabieler, ik kan liefde geven én ontvangen en kritisch naar mijzelf kijken om zo nog meer te groeien. Een traject bij Jasmijn aangaan, is wat mij betreft een absolute aanrader. 

 

Jij duizendmaal dank voor alles, bovenstaande schrijf ik met volle overtuiging. Zonder jou was ik niet waar ik nu sta. 

  • Carlijn, 26

"Jasmijn was mijn coach, en af en toe steun en toeverlaat, in de periode dat mijn leven voor mijn gevoel instortte door een burnout. Ik heb haar leren kennen als een warm en gevoelig mens, vol kennis en begrip. Door een combinatie van zowel uitgebreide gesprekken  en diepgaande oefeningen lukte het mij om dicht bij de kern (of kernen) van het probleem te komen. Jasmijn wist aan te voelen waar de pijnpunten lagen, en daar te gaan zoeken. Daarnaast wist ze wel altijd respectvol om te gaan met gevoelige onderwerpen, en te stoppen met graven op het moment dat het voor mij niet goed voelde. De begeleiding die ik van haar heb mogen krijgen was voor mij de perfecte balans tussen psychologische/wetenschappelijke kennis en spirituele/menselijke kennis. Juist dat stukje menselijkheid dat ik miste bij een reguliere GGZ psycholoog vond ik hier wel. Ik ben blij dat ik Jasmijn precies op het juiste moment heb leren kennen, en heb zeker de intentie om mijn ontwikkeling in de toekomst met haar door te zetten."

  • Marijn, 25

“Sessies met Jasmijn voelen als thuiskomen. Thuiskomen bij mezelf, maar ik voelde me ook altijd heel thuis bij Jasmijn. Veilig, gezien, geholpen. In de periode dat ik regelmatig naar Eclectic Mindset ging, heb ik veel geleerd over mezelf én de wereld om me heen. Wat ik heerlijk vind is de praktische aanpak, met beide voetjes op de vloer, maar met een rode draad van spiritualiteit erdoorheen. Precies de goede verhouding. Mede door Jasmijn kan ik nu beter naar mijn gevoel luisteren en voel ik me veel meer mezelf. En ik kan je vertellen: met een warm gevoel denk ik nog vaak aan de inzichten (die ik vervolgens inzet ;)). Ik raad iedereen aan om eclectic te gaan!”

  • Charlotte, 24

"Poeh, where to start. Ik ben veel meer in verbinding met mijzelf, mijn eigen kracht en wijsheid, mijn behoeften. Ik durf daar ook veel meer van te laten zien aan de wereld, voel me zekerder over de plek die ik in te nemen heb op deze wereld. 

 

Dit is onder andere mogelijk gemaakt doordat je mij geholpen hebt oude patronen te zien, onderzoeken en vrij te laten. Omdat je mij hebt begeleid in het durven toelaten van de oude pijn, verdriet, boosheid en angst die daarbij kwam kijken. Wat een bevrijding. Als ik het kort kan samenvatten is het overall dat ik (veel meer) de verantwoordelijkheid neem voor mijzelf, wie ik ben en wat ik wil. Uberhaupt eigenlijk in verbinding met mijzelf (durven) zijn, in plaats van altijd naar buiten gericht of ergens ver weg gedissocieerd. Eigenlijk een soort proces van ‘volwassen worden’. 

Daarnaast heb ik ook veel mensen gedeeld over mijn persoonlijke reis en daarmee hen ook weer geïnspireerd met zichzelf aan de slag te gaan.

This is the real thing. No time for bullshit. Je gaat recht naar de kern, alle onbewuste trucks daar kijk je doorheen, je geeft een heldere spiegel. Op een liefdevolle en veilige manier. Het is voor mij echt het begin geweest van deel twee. Een beetje zoals de matrix – alsof ik de blue pill nam – er is geen weg terug – maar dit is wel de weg vooruit en naar het licht en dat alles liefde is 😊"

Els H, 28

"Bij Eclectic Mindset heb ik inzicht gekregen waar diepgewortelde gevoelens en gedachten vandaan kwamen, deze vervolgens grotendeels kunnen loslaten dan wel accepteren of weten te buigen naar positiviteit. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mezelf kan helpen in tijden van verdriet of onzekerheid.

Ik heb Jasmijn/Eclectic Mindset ervaren als warm, als echt, met passie voor het vak. Daarnaast zag ze me mij helemaal en legde ze de nadruk vooral op het positieve, mijn kwaliteiten en potenties. Een warm bad. 

Precies om deze redenen zou ik het aan andere aanraden en heb dat ook al gedaan. "

Marieke, Tropenarts en Huisarts.

"Na een paar sessies cognitieve gedragstherapie was ik het helemaal zat met traditionele psychologen. Fijn al die inzichten, maar hoe moet ik nu verder? 'Ik doe het zelf wel', dacht ik. Met het gevolg dat ik alsnog een taboe creëerde op 'om hulp vragen', terwijl ik ergens ook wel wist dat ik er alleen maar door zou groeien als mens. Daarna is er vijf jaar overheen gegaan voordat ik weer iemand ging zoeken om mee te praten. Via positieve verhalen van een vriendin kwam ik bij Jasmijn terecht. Haar aanpak was precies wat ik zocht. 

 

Iemand waarmee je kan levelen: op normale zaken van het leven, gebeurtenissen uit je jeugd en verleden - maar die spiritualiteit ook niet compleet negeert - en die je naast mooie inzichten helpt om ze te praktiseren. Mijn zelfgecreëerde taboe is inmiddels weg en ik hoor mezelf vaak zonder schaamte refereren naar een gesprek met 'mijn therapeut/coach'. Veel vrienden en familieleden uiten hun trots en zien dat er meer rust in mijn leven gekomen is. 'Is dat niet ook iets voor mij?', vragen er meerdere. Jazeker, Jasmijn is een cadeautje voor je ziel."

  • Naomi, 25

"Ik heb z'n negen maanden lang coaching gehad van Jasmijn. Met een gemiddelde frequentie van een sessie om de twee weken.

De aanleiding hiervoor was omdat ik was begonnen aan een nieuwe spannende uitdaging op mijn werk, waarbij ik veel verantwoordelijkheid zou krijgen. 

In die tijd bij Jasmijn, heb ik beter geleerd om voor mijzelf te kiezen, nee te zeggen en grenzen aan te geven zowel op werk als in mijn privé leven. 

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie had voor de dingen die er echt toe doen. Daarnaast heb ik ook meer geleerd over mijn eigen waarden en de rollen die ik inneem in relaties. 

Jasmijn is open, warm, maar toch scherp in haar analyses. Bij mij zijn haar sessies van zeer positief effect geweest. 

Ik sta nu met meer zelfvertrouwen in het leven."

Anne, 24 

Interview Roos  19-07-2017

Hoi Roos, 

Je hebt een aantal coachingssessies bij eclectic mindset (EM) gevolgd. Wat heeft dit voor je gedaan?

Openbaring. Ik was mij altijd wel van bewust dat ik niet ‘1 persoon’ ben en me fijn voel als ik mij verschillend kleed. Of dat ik kinderlijk blij word van thema-feestjes.  Maar dat je ook echt van binnen meerdere kanten hebt, daar was ik mij te weinig van bewust. Natuurlijk wil je alleen de vrolijke-Roos zijn, maar er zit ook een verdrietige-Roos in mij. En dat dit er zit, bij je hoort en dat dit ook oké is. 

 

Ik had voor EM een half jaar een ‘normale’ psycholoog. In de eerste sessie vond ik dat ik bij EM al meer een spiegel voor kreeg, we meer tot de bodem het uitzochten dan dat ik ooit in dat half jaar had gehad! Ongelooflijk. Zo veel meer diepgang. Ook vond ik het fijn dat eclectic mindset het pragmatisch aanpakt door per persoon en situatie een aangepaste oefening te doen.

 

Wat heeft de Concious capital coaching opgeleverd?

Met name zelfcompassie. De grootste criticus ben jezelf. Ik was zo streng en teleurgesteld in mezelf als ik een sombere dag had, of mij verdrietig voelde. Ik heb geleerd dat bijvoorbeeld het verdrietige deel er mag zijn. Hierdoor krop ik het minder op en heeft het een minder lange nasleep, waardoor ik sneller mijzelf goed voel. Een aantal vrienden zijn ook geweest en spreken louter lof over eclectic mindset. 

 

Weet je wat ik zó ontzettend fijn vind?

Dat het bij mijn generatie al veel normaler is om hulp te zoeken. Ik denk dat ik geen vriend van mijn leeftijd heb die nog nooit bij een coach, psycholoog, relatietherapeut of werkcoach is geweest. Het is niet zo dat er iets mis is met mijn generatie. Nee -eindelijk- is het normaal dat je niet alles alleen moet kunnen oplossen. Hier word ik zo blij van! Je hoeft niet iets ernstigs te hebben om hulp te zoeken. Er is niets mis met je als iemand je coacht. 

 

Bijzondere is dat dit wel echt mijn generatie is (ik ben 27), bij bijvoorbeeld vrienden van 35+ zie ik dat er opvallend toch nog een gevoel van ‘falen’ is. Dat ze ‘het toch echt zelf moeten oplossen’ van zichzelf. Ik snap echt niet dat mensen daar moeilijk over kunnen doen. Het is geen big deal! Hup, wees lief voor jezelf en pak het met iemand aan!

Hoe zou je jezelf omschrijven & hoe sta je in het leven?

Vrij, assertief en ik houd ervan mezelf te (ver)kleden. Al sinds ik kind ben, vind ik het heerlijk om mezelf te uiten in gekke of wonderschone kleding en mezelf te schminken. Ik pas graag m’n uiterlijk aan aan hoe ik mij van binnen voel.

 

Eclectic mindset staat voor een mindset waarbij je het beste uit verschillende stromingen haalt, maar wel vanuit trouw zijn aan jezelf . 

 

Wat betekent trouw zijn aan jezelf voor jou?

Vrijheid in het uiten in wie of wat ik ben. Ik zou niet 1 rol kunnen invullen. Het idee om iedere dag met dezelfde make-up in hetzelfde mantelpakje rond te lopen beklemd me. Daar heb ik een enorme aversie tegen, gewoonweg omdat je je niet iedere dag hetzelfde voelt! 

Ik heb een baan gehad waar ik 1 rol in vervulde: ik begon mijn carrière als fysiotherapeut. Nu waren er diverse inhoudelijke aspecten die ik er niet leuk aan vond, maar wat mij erg tegen stond was dat ik iedere dag in dezelfde polo en sportbroek naar m’n werk moest. Dat je altijd de rol van therapeut-patiënt bent: je bent geen collega’s onder elkaar en kunt niet 100% jezelf zijn. Je vrolijke en je chagrijnige ik-zijn. 

In mijn nieuwe baan in de ICT vond ik het heerlijk om me te kunnen uiten hoe ik mij die dag voelde: basic in een spijkerbroek en shirt of in een power pak. Vrolijk te zijn, of even te chagrijnen achter m’n laptop. Heerlijk.

 

Hoelang ik in een rol zit kan zelfs per dagdeel verschillen. Soms begint de dag met een sobere mood (camping outfit), is het in de middag een vrolijke vibe (met losse zomerse kleding en kleurige nagellak) en in de avond een femme fatale (in een super vrouwelijke jurk en hoge hakken). 

Hoe blijf je trouw aan je eigen waarheid?

Natuurlijk zijn er dagen dat je je overdag niet zo kan uiten zoals je je voelt. Stel je voelt je sprankelend en wil in een glitterpakje ronddansen - maar dit kan niet omdat dat niet gepast is op je werk. Dit is ook een deel van het leven. Ik zorg er dan voor dat ik dezelfde dag in de avond iets doe waarvan ik blij word. Dan pak ik de ‘rol’ die ik overdag moest onderdrukken..

 

Ik had altijd al een voorliefde voor verschillende aspecten van mijzelf uiten. Ik ben me er meer van bewust tijdens mijn studie tijd dat het me oprecht een blijer mens maakt. 

Ik weet nog dat ik bij een studiekamp voor eerstejaars als Aladdin (Disney)  was verkleed, met kort haar en een lage stem tegen een vriend praatte. Deze had gewoon niet door dat ik het was! Heerlijk om af en toe als man te verkleden, ik doe het te weinig, maar ik vind het leuk om bij een verkleedfeestje los te gaan! 

Sommige vrouwen deinzen daarvoor terug en willen altijd alleen maar vrouwelijk zijn. Prima als dit is zoals je je oprecht voelt, maar het zou jammer zijn als je dit doet omdat je bang bent voor reacties, of het niet doet omdat het niet ‘hoort’.

Wanneer ben je helemaal jezelf?

Wanneer ik mij kan uiten zoals ik mij van binnen voel. Zijn waar m’n hart ligt. 

Als ik goed in m’n vel zit en het van binnen matcht met van buiten, dan geeft dat een gevoel van kracht. Zelfvertrouwen. 

Als ik mij down voel, dan weet ik dat ik mij ook minder bijzonder kleed. Als ik mij goed voel en me goed kleed dan geeft dit nog een èxtra goed gevoel. Omdat het een gegeven is dat power kleding je kan helpen met hoe je je voelt, speel ik hier ook wel mee: als ik me down voel dan probeer ik later op de dag een power pakje aan te doen. 

Het was geweldig om deze shoot te doen. Ik voel me heerlijk om al die outfits aan te hebben. Met elk pak wordt ik een ander deel van mijzelf. Het leuke was dat jij dat ook zag: je zei dat ik een andere Roos was met de bruine pruik. Meer een tomboy uitstraling en dat ik me anders gedroeg. Het is niet dat ik dan die ‘rol’ speel, nee het is dat je een deel van jezelf uit die normaal meer op de achtergrond ligt.  

Wat inspireert je?

Mijn omgeving. Het is zo mooi om te zien dat je vriendinnen die je al lang kent, na het studeren zoeken waar ze goed in zijn. Verschillende wegen inslaan. Carrière switches maken. Groeien. Ergens voor gaan. Goed en gepassioneerd worden. 

Inspirerend als ze hun eigen waarheid leven.

Als ik mensen zie lopen die bepaalde kanten van zich laten zien die misschien niet ‘normaal’ zijn (man/vrouw grenzen), of zich ongeremd feestelijk uitdrukken, of een vrouw die vol zelfvertrouwen vrouwelijkheid laat zien, die echt zichzelf durven te uiten: daar kunnen mijn mondhoeken gewoon alleen maar van omhoog gaan! 

Ik snap trouwens waarom sommige mannen drag queens zijn. Mannen zijn in de Westerse wereld zo vast in één rol (en dus kleding/haar/non make-up). Het is meer geaccepteerd dat wij vrouwen het ene moment een ‘boyfriend jeans’ dragen en het andere moment een glitter broekpak. Dagen als de Gay Pride Parade geven mij ook echt een gelukkig en warm gevoel van binnen: zo fijn als mensen zich alle rollen die ze óók zijn uiten (en helaas niet altijd kunnen laten zien)! Hup. Masker af.

Anchor 2
bottom of page