top of page

WELKOM

bij het Kiezen voor je relatie

Hier ga je je klaar maken voor de reis.

 

Waarom relatie therapie?

Ieder stel ervaart wel eens conflicten of een lastige periode. Relatieproblemen hoeven geen probleem te zijn, wanneer het tijdelijk van aard is en het weer opgelost kan worden.

Wanneer je echter langdurig ruzie hebt of problemen hebt met de communicatie in je relatie, dan kunnen er ook problemen ontstaan op andere gebieden in je leven.

 

Je kunt je erg somber of verdrietig voelen als je relatieproblemen hebt. Je denkt veel na over de problemen en twijfelt misschien of je de relatie moet verbreken of niet. Misschien heb je gevoelens gekregen voor een andere man of vrouw of is je partner vreemdgegaan. Je hebt bijna constant ruzie over kleine en grote onderwerpen of hebt het gevoel dat je ieder een eigen leven leidt.

 

De basisgedachte is dat jullie zijn vastgelopen in conflicten (of juist van elkaar zijn verwijderd), omdat jullie steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Dat tast een heel basaal gevoel van verbondenheid en veiligheid aan. En dat gaat van kwaad tot erger.

Nu is het moment van power, want het hier en nu is het enige moment om nieuwe keuzes te maken. Deze nieuwe keuzes kunnen weer alles beïnvloeden op een positieve manier, wat in lijn ligt met jouw visie voor een mooi leven. 

Dit is een prachtige tijd om je te focussen en te bouwen aan een solide fundering voor jezelf en voor je relatie. 

 

Je werk, je relaties en alles in je leven word onderschreven door je kernwaardes, je moraal, je ethiek en je diepgewortelde overtuigingen.

Zijn deze nog waar voor jou? Ben je bereid om deze ruimte te geven en er werkelijk naar te kijken? 

Gaat deze fundering voor je werken en door de tijd heen bewijzen dat het een solide grond is, waar jij en jullie je leven op kunnen bouwen?

Ik wens je een prachtige reis naar verbinding, zodat je vanuit daar je leven kan bouwen. 

Hieronder een paar richtlijnen om aan jouw reis te beginnen. 

1. Wees leergierig(een leerling), niet een consument - Dit is jouw ervaring en je bent in co-creaties met ons en met elkaar, dus blijf verbonden. Geef je aandacht - Schakel afleidingen uit en investeer jouw kwaliteitstijd en aandacht op momenten die er om vragen.

 

2. We gaan je ondersteunen en uitdagen - we zijn hier om een ​​lerende sparring-partner met je te zijn. Onze taak is om de spiegel voor je te houden en je te helpen een deel van je eigen reflectie te zien dat je misschien mist.

 

3. Oefenen, oefenen, oefenen - In bepaalde weken sturen we je oefeningen en opdrachten. Oefen ze, doe de opdrachten, zelfs als je faalt of ze niet voltooit. Blijf de moeite doen.

 

4. Iedereen ervaart doorbraken anders - vertrouw op het materiaal. Vertrouw jezelf. Vertrouw op het proces. Doorbraken kunnen voor sommigen onmiddellijk gebeuren en voor andere wat later plaatsvinden. Geen van beide is effectiever. Met ieder gesprek planten we zaden die een tijdje nodig hebben om te ontkiemen.

 

5. Eer jeZelf en eer de ander - blijf dicht bij je ervaring. Wat is waar voor jou? Spreek als je iets nodig hebt of als je duidelijkheid wilt. Wat werkt er voor jou? Wat werkt er niet voor jou? Hoe meer je beried bent om de ander echt te willen horen en hun wereldbeeld te begrijpen, hoe meer je je kan verbinden en verplaatsen.

 

 

Het is ok als we anders naar de wereld kijken. Het zien en horen van elkaars beleving dat schept juist de verbinding. 

Ik Hou Van Mij - Harry Jekkers
00:00 / 00:00
bottom of page