top of page

Helen en spelen
een retraite om te leven vanuit je zijn

Ga je mee naar buiten met ons?

In een drie dagen durende retraite nemen we je mee op avontuur in de buiten wereld én de binnenwereld.

Ooit ben je de laatste keer buiten gaan spelen.

Weet je nog wanneer dat was? Zonder telefoon, met je oude kleren aan en de ondergaande zon die je vertelde hoe laat je naar huis moest gaan?

 

Je bent dit niet verleerd! Tijdens deze retraite mag je je ontspannen, om vanuit die staat jezelf beter te leren kennen. Wat heb je vroeger wellicht gemist? Wat heb je écht nodig? Welke keuzes maak je als je je hart echt laat horen?

 

Jasmijn en Miek, wij begeleiden jou 1,2 en 3 oktober in een kleine groep en 1-op-1 om meer in waarheid te gaan leven. Zie het als een diepe duik in jouw binnenwereld, terwijl de buitenwereld je speeltuin is.

Wat ik voor je wens....

is om je vrij te voelen, om je echt te verbinden met je binnenste en de wereld om je heen. 

 

Is het leven zwaarder dan je zou willen? Ben je al een tijdje niet meer aan het spelen, voel je de vreugde in je hart even wat minder? Is er onrust? Heb je het gevoel dat je alle ballen in de lucht moet houden, dat er altijd wel iets beter kan? Je hebt in principe alles wat je wilt en toch maakt het je niet happy? Heb je het gevoel dat je veel serieuzer bent geworden dan je zou willen? 

 

Weet, er is niks mis met jou. Je bent een prachtige ziel die schijnt en je werkt perfect. Wellicht zijn er door oude ervaringen wat doeken over jouw licht gelegd. Je hoeft dit niet met je mee te dragen. Als je jezelf kan herkennen voor wie je werkelijk bent, dan kan er weer ruimte ontstaan. 

Mooi mens, je mag je vrij en licht voelen in het leven. Je mag jezelf zijn, ont-dekken wie je bent en weten wat je wilt. Een reis naar binnen maken om jezelf te ont-moeten en daar je eigen lichtheid aan te spreken en de ruimte geven door je eigen liefdevolle begeleiding. Ik gun je de wereld en ik weet dat er diepe verlangens in jou, voelbaar of niet voelbaar, geleefd willen worden. Door je eigen kind weer de ruimte te geven die het verdient, door weer met ogen van verwondering naar de wereld te kunnen kijken en zo te genieten van het moment. Door spelenderwijs het leven tegemoet te gaan en je vrij te voelen in je keuzes vanuit je hart.

 

Door te spelen en jezelf te helen ga je leven vanuit jezelf en neem je jezelf mee waar je ook bent, hierdoor voel je je vervult van jezelf. Je zoekt het niet meer buiten jezelf maar het is er al - en de rest is extra.  

Spelen & Helen om  jezelf te bevrijden

Hoe weet ik nou of ik innerlijk kind liefde (helen&spelen) iets voor mij is?

 

 1. Je hebt een lastige jeugd gehad, door wat voor oorzaak dan ook. Het gebeurt velen van ons en het is niet jouw schuld, het gaat niet om schuld. Het is wel aan jou om er wat mee te doen, zodat het niet in je voortleeft.

 2. Je kan je maar weinig tot niks herinneren van je jeugd. Als je je weinig kan herinneren, dan is er kans dat je systeem je wilt beschermen door daar niet naar toe te gaan. We werken prachtig en heel, zo zijn we ook instaat om onszelf te beschermen.

 3. Je kan niet bij bepaalde stukken/delen van je jeugd. Ook hier probeert je prachtige systeem je te beschermen.

 4. Je hebt (nog steeds) problemen met ouders, broers, zussen of andere belangrijke(familieleden) personen uit je jeugd. Op het moment dat we nog vol geraakt worden door onze familieleden, zijn we nog niet vrij. 

 5. Je wordt vergeetachtig wanneer er vragen over je jeugd worden gesteld. Tijdelijk geheugenverlies, duidt op bescherming van jezelf en wat je hebt ervaren.

 6. Je praat veel over een ouder, maar laat de ander vooral achterwegen. Als je bij jezelf merkt dat een ouder liever niet besproken wordt, dan zit daar ook een verhaal achter. 

 7. Als je jezelf omschrijft als ‘Ik was ook wel lastig vroeger’ of iets in gelijke strekking. Hieruit blijkt dat je schuld met je meedraagt. Dat voelt als een zware rugzak meedragen. 

 8. In je huidige volwassen leven voel je je zwaarder dan je zou willen, je hebt moeite met Nee zeggen, je ervaart problemen in je liefdesrelaties. Je loopt vast in het leven. Je voelt je ongelukkig etc. Vaak zijn onze huidige situaties een reflectie van wat we vroeger hebben meegemaakt en al één van deze redenen is een uitnodiging om je weer vrij te voelen. 

Hoe ziet de reis eruit?

 

De reis start op vrijdagochtend 1 oktober en we sluiten de retraite af op zondag aan het einde van de dag. Je kunt hier gerust zelf nog een dagje achter aanplakken als je de ervaring nog even wilt laten doorwerken. 

We werken met ervaringen, spelen, een vleug magie, in een veilige ruimte delen, visualisaties, hypnose, opstellingen, innerlijk kind werk, adem, stilte, magie, liefde, expressie en allerlei oefeningen in het moment, daarbij geven we je de juiste kennis om het inzichtelijk te maken voor jezelf en je de tools mee te geven zodat je er nog veel langer mee kunt werken. 

 

Het wordt een reis naar binnen. Door onze begeleiding en oefeningen kan je eigen innerlijk kind ont-moeten. Wanneer je contact mag maken met je Zelf en verschillende delen in jezelf, dan kan je ernaar kijken. Wanneer je innerlijke delen ontkent of in de schaduw laat staan, dan zal het je veel energie kosten om het daar te laten - het gaat ten slotte in tegen je natuurlijke staat van zijn en expressie. Het voelt als een gevecht met jezelf. Je kan dan veel in je hoofd zitten, malen, piekeren, overdenken. Herken je dit? Je natuurlijke staat is om te zijn, om te stralen met je hele hebben en houden… zonder iets in te houden.

De stukken die je met je mee draagt en nog in je schaduw leven, willen gezien worden. Gezien worden door jou, om vervolgens een bewust onderdeel van je te worden en zijn. We gaan ruimte maken voor de delen in jou die het licht al een hele tijd niet meer hebben gezien. Deze innerlijke conflicten of de zwaarte laten rusten, doen we vooral door ruimte te geven aan wat er al is en opkomt, zodat het zichtbaar wordt voor jezelf.

Spelen & Helen om  jezelf te bevrijden

JasmijnLabadie-114.jpg

Magic

Wat neem je mee naar huis?

 1. Je voelt je vrijer en lichter

 2. Je kent jezelf op een veel intiemere en diepere manier

 3. Je weet hoe je jezelf kan begeleiden wanneer er ouder gevoelens boven komen

 4. Je bent weer in contact met het speelse deel in jezelf

 5. Je hebt kennis over hoe je wilt leven

 6. Je zit meer in je lijf en ervaart het leven als dieper/voller

 7. Je stuurt meer aan op jezelf en daarmee kan je hele leven op een ander plan komen

 8. Je durft jezelf aan te kijken vanuit liefde

 9. Je voelt je verbonden met jezelf

 10. Je trekt liefdevollere relaties aan

 11. Tools om spelenderwijs door het leven te gaan

Ik doe mee!
JasmijnLabadie-113.jpg

FAQ

 • Ik houd niet van groepen, is dit dan wel voor mij?
  >> Dan is dit juist voor jou, omdat er dan nog veel winst te behalen valt in kwetsbaarheid, expressie en je plek innemen in een groep. 

 • Ik heb alles voor elkaar, hoezo zou ik werken aan mijn jeugd?
  >> Alles praktisch voor elkaar hebben betekend niet dat je ook vol leeft, het leven kan dan wat oppervlakkig aanvoelen.

 • Ik ben heel mentaal en heb moeite met voelen, is dit dan wel voor mij?
  >> Dan is dit juist voor jou, want door jezelf te ont-moeten, ga je woorden geven aan ervaringen die nog in je leven en daarmee kan je beter begrijpen wat er in je omgaat. Hierdoor wordt het veiliger om voelen toe te laten en de rijkdom ervan te ervaren. 

 • Is zo'n soort retraite niet zweverig?
  >> Dit is het meest aardse en praktische wat je kunt doen. Op het moment dat je jezelf begrijpt, kan je pas sturing aan je leven gaan geven zoals het echt bij je past.​

JasmijnLabadie-EclecticMindset-584.jpg

MIEK 

Er hoeft niets. Ik vertrouw erop dat wat er gezien wilt worden, vanzelf naar boven komt.

Ik begeleid al ruim tien jaar mensen, steeds meer vanuit mijn hart en intuïtie in plaats van mijn hoofd en ‘opleiding’. Zo vorm ik een veilige en authentieke bedding voor de ander tijdens de reis die zich voordoet. Mijn eigen innerlijk kind heeft zelf vroeger oprechte aandacht, emotionele bedding en veiligheid gemist, waarbij mijn gevoeligheid vaak werd gelabeld als vreemd en onnodig. Deel van mijn eigen innerlijk kind reis is het organiseren van dit soort retraites, zodat we samen kunnen helen en ik mag ervaren dat mijn gevoeligheid juist mijn kracht is in dit leven. Én het vervult ook een van mijn eigen grootste verlangens: meer spelen! Je kunt tijdens de retraite bij mij uitrusten. We kunnen samen actief onderzoeken, maar we kunnen ook in stilte samenzijn of spelen zonder onderzoek. Er hoeft niets. Ik vertrouw erop dat wat er gezien wilt worden, vanzelf naar boven komt – zo zal zich niets aandienen waar je nog niet klaar voor bent. We geven aandacht aan datgene dat om aandacht vraagt, stapje voor stapje.

JasmijnLabadie-EclecticMindset-249.jpg

JASMIJN

Eigen-wijsheid is waar ik vanuit ga, iedereen heeft zijn eigen wijsheid al in zich en vind het prachtig om ruimte te maken voor het Zelf wat zich wil laten zien.

Al mijn hele leven voel ik dat het leven ergens anders om gaat dan wat er aan de oppervlakte waar te nemen is. Ik was als kind een dromer en keek met ogen van verwondering, verbazing en huppel nog steeds graag als het even kan. Ik sloot niet aan bij de verwachtingen van de buitenwereld, het tempo, het moeten.Ik wees mijn Zelf af door te vergelijken met andere of door andere te willen redden. Nu weet ik dat anders zijn juist is wat ik kom brengen. Ik begeleid al meer dan 10 jaar als Psychodynamisch therapeut/alchemist/trainer mensen terug naar zichzelf. Dat het ok is om anders te zijn, dat het een cadeau is om eigenzinnig en eigen-wijs te zijn. Dat andere niet gered kunnen worden, maar dat we alleen onszelf kunnen redden en naast elkaar kunnen staan als broeders en zusters om het samen te doen. Wanneer we zelf toestemming geven aan onszelf zijn, dat daar het goud ligt voor je eigen leven en het leven om je heen. Eigen-wijsheid is waar ik vanuit ga, iedereen heeft zijn eigen wijsheid al in zich en vind het prachtig om ruimte te maken voor het Zelf wat zich wil laten zien. De retraite is voor mij de omgeving om die ruimte te bieden, zodat jouw eigen-wijsheid de ruimte kan krijgen om zichzelf aan je te laten zien.

Waar

Camping Geversduin
Beverwijkerstraatweg 205
1901 NH Castricum 

info@campinggeversduin.nl 
(+31) 0251-661095

Wanneer

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 Oktober 2021

3 volle dagen en 2 nachten maken we een reis naar binnen.

Zaterdag 2 Oktober 2021

ontvangst om 10 uur en afsluiting tussen 17.00-18.00 uur

Met wie

Met max 8 deelnemers en 2 zeer ervaren trainers/coaches die met volle aandacht aanwezig zijn

Met max 10 deelnemers en 2 zeer ervaren trainers/coaches die met volle aandacht aanwezig zijn

VOL! 

Mocht je het jammer vinden deze te missen, dan kan je een interesse achterlaten en nodigen we je uit voor een volgende keer.

investering

Normaal 899 euro. Nu een eenmalige pilot prijs van 450 euro ex btw*

Pilot prijs van 75 euro ex btw

met potluck als lunch, met een volle dag ervaringen.

Zaterdag 2 okt van 10.00-17.00 uur

* De investering is exclusief eten en overnachting. 

 

De overnachtingen kan je op je eigen manier vormgeven:

Je kan op het terrein kamperen met tent, vouwwagen, caravan of in welke vorm dan ook. Of je kan een accommodatie huren. Beide opties kan je ook delen met andere deelnemers. We brengen jullie graag in contact.

 

Eten, kan op eigen kampeer plek of bij het restaurant en/of snackbar op Geversduin, je kan zelfs door thuisbezorgd eten laten brengen. 

 

Kampeer/overnachting kosten:

1. Tent: Te voet of per fiets | Max. 3 nachten Trekkers-veld Tarief voor 2 personen per nacht, excl. toeristenbelasting 20,00 Tarief extra persoon, excl. Toeristenbelasting 4,00

2. Camperbusje/caravan met auto of plek met elektriciteit met of zonder auto: van 27,50 tot 33,50 euro per nacht hier kunnen 4 personen op. 

3. Accommodatie: Huisjes voor een midweek zijn tussen 290 en de 430 euro. Hier kunnen 2 tot 4 mensen in. 

Meld je aan!

Herengracht 503, 1017 BV Amsterdam, NH Nederland  info@eclecticmindset.com.com  |  Tel: 0618268999

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

Thanks for submitting!

bottom of page